De Rode Duivels lijken in Azerbeidzjan hun laatste kans op het EK vergooid te hebben. België domineerde, maar het liep in de slotfase toch averij op: 1-1. Maar ze maken nog geen kruis over het EK.

De Duivels namen de touwtjes vanaf de aftrap in handen. Het gevaar kwam vooral van de flanken, met een gretige Hazard en Mertens. Toch had België een foutje van een Azeri nodig om voor het eerst echt gevaarlijk te worden. Mertens ging met de bal aan de haal, maar zijn pass naar Lukaku werd gesmoord.

België verdiende een voorsprong, maar de doelman had geluk dat Witsel vanaf vijf meter de bal recht op hem kopte.

Na de rust hadden de Duivels moeite om de motor op gang te krijgen. Alweer gaven de Azeri's België een cadeautje. Hazard werd in de zestien gehaakt. Simons schoot de penalty feilloos binnen: 0-1.

Na de goal gaven de Belgen de Azeri's weinig illusies. Een hakje van Fellaini werd op de lijn gered, een kogel van Alderweireld ging net naast.

De thuisploeg zette nog eens aan en vijf minuten voor tijd werd Alijev uit het oog verloren door de Belgen. Hij kopte simpel in doel. De Duivels moesten nu plots omschakelen. Fellaini en De Camargo kwamen nog in schietpositie, maar besloten allebei naast.

De Rode Duivels dropen teleurstellend af en keren met een 1-1-gelijkspel terug naar België. Mathematisch is alles nog mogelijk, maar het EK halen lijkt nu echt een utopie.